Pixxaro™ EC

Herbisidi

Pixxaro™ EC on nestemäinen, kahta tehoainetta sisältävä uutuus leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan kaikilta viljoilta sekä apilattomien nurmien suojaviljoilta. Pixxaro EC sisältää uutta laajatehoista Arylex ™ Active -tehoainetta sekä Staranesta tuttua fluroksipyyriä. Näiden tehoaineiden ansiosta se on markkinoiden laajin ja tehokkain resistenssin ehkäisijä.

Pixxaro EC on erittäin tehokas moniin peltojen ikävimpiin rikkakasveihin. Sen teho esimerkiksi mataraan, pihatähtimöön (eli vesiheinään), jauhosavikkaan, pillikkeeseen ja peippiin on erittäin hyvä. Pixxaro EC on myös varmatoiminen ja sen käyttö on olosuhteiden ja käyttöajan suhteen erittäin joustavaa. Lue lisää Pixxaro EC:n käytöstä alempaa tältä sivulta.


Lisätietoja tuotteesta

Käyttö

Pixxaro EC soveltuu kaikkien kevät- ja syysviljojen sekä apilattomien nurmien suojaviljojen leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan.
Pixxaro EC on laaja- ja varmatehoinen. Se torjuu mm. mataraa, jauhosavikkaa, pihatähtimöä (myös ALS-resistenttiä), kurjenpolvea, unikkoa, peltoemäkkiä, pillikettä ja peippiä. Sen teho erityisesti mataraa, pihatähtimöön ja peippiin on omaa luokkaansa.
Pixxaro EC sopii hyvin erilaisiin seoksiin. Seoksena toisen rikkakasvien torjunta-aineen kanssa, joka tehoaa saunakukkaan, jääntirapsiin ja orvokkiin, saadaan laajasti kaikkiin peltojemme tärkeimpiin rikkakasveihin tehoava kokonaisratkaisu. Myynnissä myös Pixxaro Premium -pakkauksena, jolloin saavutetaan laajat tehot kaikkiin merkittävimpiin peltojemme leveälehtisiin rikkakasveihin.

Pixxaro EC tositoimissa Nurmijärveläisellä ohralohkolla. Teho lohkon pahimpiin rikkakasveihin, pillikkeeseen, peippiin ja mataraan, oli erinomainen. Vasemmalla käsittelemätön ja oikealla Pixxaro EC.

Kovasta rikkakasvipaineesta kärsivällä lohkolla tehokkaan rikkakasvien torjunta-aineen käyttö turvaa kauppakelpoisen sadon. Kuvassa Pixxaro EC tositoimissa Harjavallassa kasvukaudella 2016 – silloin vielä koeluvalla. Vasemmalla käsittelemätön kaistale, oikealla Pixxaro EC.

Edut

Pixxaro EC:llä ruiskutustyö on helppoa. Käyttömäärät ovat alhaiset ja yhdellä purkilla ruiskuttaa normaalikäyttömäärällä 20 hehtaaria. Lisäksi valmiste on erittäin joustava käyttää niin sään kuin käyttöajan suhteen. Lämpötila ja ilmankosteus eivät vaikuta merkittävästi tuotteen tehoon ja ruiskutus voidaankin tehdä kun lämpötila on +5°C – 25°C välillä. Lisäksi ruiskutusikkuna on poikkeuksellisen laaja aina lippulehden tupen turpoamiseen asti eli jopa vielä lippulehtivaiheen jälkeen (kauralla pensomisen loppuun).

Pixxaro EC:n teho näkyy nopeasti, sen vaikutus rikkakasveihin on havaittavissa jo pian käsittelyn jälkeen – parhaimmillaan alle vuorokaude

Pixxaro EC:n molemmat tehoaineet kuuluvat eri tehoaineryhmään kuin resistenttiherkät gramma-aineet. Pixxaro EC samanaikaisesti sekä estää kestävien rikkakasvikantojen muodostumisen että tehoaa erittäin hyvin jo pienanosaineita kestäviin rikkakasvikantoihin – kuten gramma-aineita kestävään vesiheinään. Pixxaro EC on markkinoiden laajin ratkaisu resistenssin ehkäisyyn

Pixxaro EC ei rajoita millään tavalla seuraavan viljelykasvin valintaa ja sitä voidaan käyttää pohjavesialueilla.


Viljelykasvit

Kaura

Nurmet

Apilattomien nurmien suojaviljat

Ohra

Ruis

Ruisvehnä

Vehnä

Tekniset tiedot

Tehoaineet:
12 g/l Arylex (halauksifeeni-metyyli) + 280 g/l fluroksipyyri

Pakkauskoko:
5 litraa: normaalilla käyttömäärällä 20 ha

Formulaatio:
EC

Suositellut käyttömäärät:
Syysviljat: 0,25 – 0,5 l/ha

Kevätviljat, paitsi kaura: 0,25 – 0,35 l/ha

Kaura: 0,25 l/ha

Käyttö apilattomien nurmien suojaviljoilla suojaviljan käyttömäärän mukaisesti

Käyttöaika:
Syysviljat: BBCH 23-45

Kevätviljat, paitsi kaura: BBCH 13-45

Kaura: BBCH 23-32

Vesimäärä:
100-300 l/ha.

Kiinnite:
Ei tarvetta kiinnitteelle

Sateenkesto:
1 tunti

Ruiskutusolosuhteet:
Joustava. +5°C – 25°C, ilmankosteus ei vaikuta merkittävästi tehoon. Erittäin kuivissa olosuhteissa voi esiintyä tehon alenemista.

Rajoitukset:
Soveltuu pohjavesialueille, ei jälkikasvirajoitusta eikä peräkkäiskäytön rajoitusta.

Etäisyys vesistöistä 10 m

Tankkiseokset:
Soveltuu erinomaisesti tankkiseoksiin. Voidaan sekoittaa myös esim. joidenkin hukkakauran torjunta-aineiden kanssa. Lue lisää suositelluista tankkiseoksista jälleenmyyjän sivustolta.

Tutustu huolellisesti etikettiin ennen käyttöä.

Jälleenmyyjä

Pixxaro EC:n löydät Hankkijan valikoimasta. Myydään myös Pixxaro Premium pakettina. Lue lisää suositelluista tankkiseoksista täältä: https://www.hankkija.fi/Maatalous_ja_metsa/kasvinsuojeluaineet/rikkakasvien-torjunta-aineet/pixxaro-ec-5-l/

Viljelijäkokemuksia

Lue mitä mieltä Pekka Kultti oli Pixxaro EC:n käytöstä kauralla

Tehotaulukko

Pixxaro
FINNISH NAME 0,25 l/ha 0,35 l/ha
Peltokanankaali N/A (X)
Lutukka X X
Ruiskaunokki - (X)
Jauhosavikka X X
Peltoemäkki X X
Kirjopillike X X
Karheapillike X X
Kierumatara X X
Peltomatara X X
Punapeippi X X
Linnunkaali X X
Peltolemmikki - (X)
Kylänurmikka N/A N/A
Pihatatar - X
Kiertotatar (X) X
Ukontatar - X
Niittyleinikki - X
Poimuhierakka X X
Peltovillakko - (X)
Rikkasinappi - (X)
Peltohatikka X X
Pihatähtimö X X
Voikukka - X
Peltotaskuruohoe X X
Nokkonen - X