Zorvec field header

Zorvec Enicade® /           Zorvec Endavia®

Fungisidi

3-4 päivää pidempi suoja perunaruttoa vastaan

Zorvec on ainutlaatuinen ratkaisu tehokkaaseen perunaruton (Phytophtora infestans) torjuntaan perunalla.

 

Zorvec suojaa tehokkaasti uutta kasvua, sillä se on poikkeuksellisen systeeminen valmiste. Lisäksi Zorvec käsittelyllä saadaan pitkä ja tehokas suoja perunaruttoa vastaan.

Zorvec valmisteita on kaksi: Zorvec Enicade ja Zorvec Endavia

 

Tehoaineet

Zorvec Enicade

  • Oksatiapiroliini

 

Zorvec Endavia

  • Oksatiapiroliini + Bentiavalikarbi-isopropyyli

 

Resistenssin hallinta

Zorvec Enicade

Resistenssin ehkäisemiseksi Zorvec Enicade on aina ruiskutettava samassa tankkiseoksessa toisen eri tavalla perunaruttoon tehoavan valmisteen kanssa. Zorvec Enicade myydään yhdessä Leimay™ tai Azuleo valmisteiden kanssa, jolloin ruiskutuksessa käytetään tankkiseosta 0,15 l/ha Zorvec Enicade + 0,3 l/ha Leimay tai 0,3 l/ha Azuleo. Zorvec Enicade ruiskutusten määrä ei saa ylittää 20% ruiskutusten kokonaismäärästä. Tämä tarkoittaa, että alle 10 ruiskutuksen perunaruton torjuntaohjelmassa voi olla enintään 1 kpl Zorvec Enicade käsittelyjä.

 

Zorvec Endavia

Zorvec Endavia sisältää 2 eri tavalla perunaruttoon tehoavaa tehoainetta ja sitä käytetään perunarutto-ohjelmissa käyttömäärällä 0,4 l/ha. Zorvec Endavia ruiskutusten määrä ei saa ylittää 20% ruiskutusten kokonaismäärästä. Tämä tarkoittaa, että alle 10 ruiskutuksen perunaruton torjuntaohjelmassa voi olla enintään 1 kpl Zorvec Endavia käsittelyjä.

 


Zorvec Enicade & Endavia Euroblight luokitus

EuroBlight on eurooppalainen tutkijoiden ja asiantuntijoiden verkosto, joka työskentelee perunaruton kanssa. Verkostoon kuuluu 150 jäsentä, jotka kokoontuvat 18 kuukauden välein. http://www.euroblight.net/

Ryhmä arvioi perunaruton torjunta-aineiden tehoa riippumattomien Euroblight-kokeiden perusteella, joita on tehty usean vuoden ajan useissa paikoissa Euroopassa. Myös valmisteiden muita ominaisuuksia arvioidaan ja ne perustuvat EuroBlightin asiantuntijoiden asiantuntemukseen. Alla olevan taulukon tarkoituksena on tarjota perunanviljelijöille riippumaton tieteellinen arvio saatavilla olevien perunaruton torjunta-aineiden tehokkuudesta.

 

Euroblightin arvioiden mukaan on selvää, että Zorvec Enicade & Zorvec Endavia ylittävät nykyiset standardit perunaruton torjunnassa, Erityisesti Zorvec Enicade & Zorvec Endavia ovat omaa luokkaansa uuden kasvun suojaamisessa sekä perunaruttotehossa. Myös suojan kestossa Zorvec Enicade & Zorvec Endavia ovat paljon parempia kuin markkinoiden nykyiset standardit.

Valmiste (Käyttömäärä [l tai kg/ha])
Valmiste (Käyttömäärä [l tai kg/ha]) Lehtirutto (1-5) Uusi kasvu Varsirutto Suojausteho Parantava vaikutus Itiöinnin esto Sateenkesto Tehotapa Vuosi
Cyazofamid (0.5) 3.8 ++ + +++ 0 0 +++ C 2001
Fluazinam (0.4) 2.9 + +++ 0 0 ++(+) C 1992
Mandipropamid (0.6) 4.0 ++ +(+) +++ + +(+) +++ C/T 2005
Cymoxanil + mancozeb +(+) ++ ++ + ++ T+C 1976
Metalaxyl-M + mancozeb ++ ++ ++(+) ++(+) ++(+) +++ S+C 1977
Cymoxanil + mancozeb +(+) ++ ++ + ++ T+C 1976
Propamocarb + cymoxanil (2.0) +(+) ++(+) ++(+) S+T 2011
Propamocarb-HCl + fluopicolide (1.6) 3.8 ++ ++ +++ ++ ++(+) ++(+) S+T 2006
Oxathiapiprolin (0,15) (Zorvec Enicade) ++(+) ++(+) +++ ++ ++(+) +++ S 2018
Oxathiapiprolin + amisulbrom (0.15+0.3) (Zorvec Enicade + Leimay) 4.9 S+T 2018
Oxathiapiprolin + benthiavalicarb (0.4) (Zorvec Endavia) 4.9 ++(+) ++(+) +++ ++ ++(+) +++ S+T 2019

Älä huolehdi säästä nopean kasvun aikana

Zorvec on sateenkestävä 20 minuutin kuluttua ja sillä on joustava käsittelyväli, minkä ansiosta se on helppo sovittaa torjuntaohjelmaan. Parhaiten Zorvec soveltuu käytettäväksi kiivaimman kasvun aikaan. Zorvecin ainutlaatuisen liikkuvuuden ansiosta tällöin saadaan 10 päivää ruiskutuksesta kestävä erinomainen suoja myös uudelle kasvulle.

Viljelykasvit

Peruna


Zorvec käyttöohje

Lue aina etiketti ennen käyttöä.

Viljelykasvi BBCH Käyttömäärä
Peruna 35- Zorvec Endavia 0,4 l/ha
TAI
Zorvec Enicade 0,15 l/ha + Azuleo 0,3 l/ha