Gallery™

Herbisidi

Gallery on valmiste rikkakasvien torjuntaan vastaistutetuilla ja vakiintuneilla hedelmä-, vadelma-, mansikka-, herukka- ja karviaisviljelmillä, metsätaimitarhoissa, metsänistutusaloilla pellolla, sekä puuvartisten koristekasvien kasvustoissa ja istutuksilla.


Lisätietoja tuotteesta

Käyttö

GALLERY on maavaikutteinen herbisidi, joka imeytyy kasveihin itävien siementen juurten kautta. Valmiste ei vaikuta jo taimettuneisiin rikkakasveihin, koska se ei imeydy lehtien kautta. Valmistetta saa käyttää kerran kasvukauden aikana. Käsittelyaika on aikaisin keväällä, huhti- toukokuussa. On tärkeää, että käsiteltävällä viljelykasvilla on hyvin kehittynyt juuristo käsittelyhetkellä.

Valmistetta voidaan käyttää uusilla ja vakiintuneilla hedelmä-, vadelma-, herukka- ja karviaisviljelmillä, metsätaimitarhoilla, metsänistutusaloilla pellolla, sekä puuvartisten koristekasvien kasvustoissa ja istutuksilla käyttömäärällä 0,25 l/ha, jota ruiskutetaan niin, että korkeintaan kolmannes pinta-alasta käsitellään. Mansikalla kuitenkin käyttömäärä on 0,25 l/ha, mutta ruiskutetaan niin että korkeintaan puolet pinta-alasta käsitellään.

Valmiste ei tehoa heinämäisiin eikä monivuotisiin rikkakasveihin. Taimella olevat rikkakasvit on poistettava erikseen ennen GALLERY-ruiskutusta, tai sen yhteydessä. Maassa olevat lehdet heikentävät tehoa.

Monivuotisilla viljelyksillä valmistetta käytetään mahdollisimman aikaisin keväällä ennen rikkakasvien taimettumista. Maan tulee olla kostea, mutta ei jäinen tai luminen, eikä maan pinnalla saa olla lumen sulamisvesiä.

Istutetuilla viljelykasveilla valmistetta käytetään aikaisintaan 7-10 päivää istutuksen jälkeen, kun viljelykasvit ovat juurtuneet, mutta rikkakasvit eivät vielä ole taimella. Valmistetta voidaan käyttää vastaistutetuilla mansikkaviljelyksillä taimien juurruttua sekä vakiintuneilla mansikkaviljelyksillä.


Viljelykasvit

Herukka

Karviainen

Kirsikka

Luumu

Mansikka

Omena

Päärynä

Vadelma


Tekniset tiedot

Tehoaineet:
500 g/l isoksabeeni

Pakkauskoko:
0,5 litraa

Formulaatio:
SC

Suositellut käyttömäärät:

Valmistetta voidaan käyttää uusilla ja vakiintuneilla hedelmä-, vadelma-, herukka- ja karviaisviljelmillä, metsätaimitarhoilla, metsänistutusaloilla pellolla, sekä puuvartisten koristekasvien kasvustoissa ja istutuksilla käyttömäärällä 0,25 l/ha, jota ruiskutetaan niin, että korkeintaan kolmannes pinta-alasta käsitellään. Mansikalla kuitenkin käyttömäärä on 0,25 l/ha, mutta ruiskutetaan niin että korkeintaan puolet pinta-alasta käsitellään.

Käyttöaika:

Käsittelyaika on aikaisin keväällä, huhti- toukokuussa. On tärkeää, että käsiteltävällä viljelykasvilla on hyvin kehittynyt juuristo käsittelyhetkellä.

Vesimäärä:

400 – 600 l/ha, taimitarhoissa vesimäärä on enintään 1000 l/ha.

Kiinnite:
Ei tarvetta kiinnitteelle

Varoaika:

Omena ja päärynä 120 vrk, luumut ja kirsikka 45 vrk, marjat 100 vrk. Kun viljelystä uusitaan, vähimmäisaika seuraavan syötävän kasvin kylvöön tai istuttamiseen on 180 vrk viimeisestä ruiskutuksesta.

Ruiskutusolosuhteet:

Paras teho saavutetaan tasaiseksi ja hienoksi muokatussa, kosteassa maassa. Jos maa on kuiva, voidaan teho varmistaa sadetuksella (20-30 mm) parin päivän sisällä käsittelyn jälkeen. Sadetus on tehtävä siten, ettei pintavaluntaa synny. Gallery tehoaa heikosti multa- ja turvemailla.

Rajoitukset:

Ei saa käyttä pohjavesialueilla. Etäisyys vesistöistä 3 m.

Ei saa käyttää tunneliviljelyssä. Kun viljellään mansikkaa muovikatteessa, saa valmisteella käsitellä ainoastaan rivivälit.

Herkät viljelykasvit ja jälkikasvirajoitus:

Kaikkien koristekasvilajien ja lajikkeiden kestävyyttä eri kasvuoloissa varsinkaan taimistoissa ei voida taata, minkä vuoksi on syytä testata valmistetta ensin pienellä alalla.

Seuraavia puuvartisia kasveja on käsitelty ilman vioituksia taimitarhoissa ja istutusaloilla:

Abies nordmanniana, Abies procera, Acer pseudoplatanus, Alnus spp, Betula spp, Fagus silvatica, Fraxinus excelsior, Larix decidua, Larix kaempferi, Picea abies, Picea omorica, Picea pungens, Picea sitchensis, Pinus contorta, Pinus nigra, Pinus sylvestris, Populus spp, Prunus avium, Pseudotsuga menziesii, Salix spp.

Seuraavia puuvartisia kasveja on kokeissa käsitelty ilman vioituksia:

Acer, Berberis, Buxus, Carpinus, Chaenomeles, Corylus, Cotoneaster, Cytisus, Deutzia, Elaeagnus, Fagus, Forsythia, Fraxinus, Hippophae, Hypericum, Ilex, Juglans, Kerria, Kolkwitzia, Laburnum, Lonicera, Mahonia, Malus, Philadelphus, Potentilla, Prunus, Pyracantha, Quercus, Rhododendron, Ribes, Rosa, Sorbus, Spiraea, Symphoricarpos, Syringa, Tilia, Ulmus, Viburnum ja Weigela.

Seuraavien sukujen kasvit voivat joissakin oloissa olla arkoja: Buddleia, Cornus, Euonymus, Hydrangea ja Ligustrum sekä eräät Rhododendron-hybridit.

GALLERY-valmistetta ei saa käyttää välittömästi ennen eikä jälkeen kylvön, ei myöskään ennen eikä jälkeen sellaisten taimien tai pistokkaiden istuttamisen, joilla ei ole vakiintunut juuristo. Kylvetyillä viljelykasveilla (taimistojen kylvöpedit) Gallerya saa käyttää aikaisintaan toisena kasvukautena.

Käsittelyä seuraavana vuonna voi samalla lohkolla viljellä viljaa tai muita heinäkasveja vasta kynnön jälkeen. Sitä seuraavana kasvukautena viljelykasvien valinnassa ei ole rajoituksia.

Käsittely voi vähentää mansikan rönsytaimien määrää.

Tutustu huolellisesti etikettiin ennen käyttöä.

Tehotaulukko

Teho Rikkalaji
Hyvä teho Peltosaunio, poimulehti, rautanokkonen, lemmikki, ratamo, keltapäivänkakkara, peltoemäkki, kamomillasaunio, lutukka, rapsi, peltopuna-alpi, punapeippi, jauhosavikka, unikko, tädykkeet, isomaltsa, pihatähtimö, hanhentatar, peltoretikka, rikkasinappi, peltohatikka sekä pelto-orvokki
Kohtuullinen teho Lehtohorsma, peltovillakko, kierumatara ja pihatatar