Broadway™

Herbisidi

Broadway™: sta on muodostunut vuosien aikana vehnänviljelijöiden luottama tukipilari rikkakasvien torjunnassa. Broadwaylla saadaan torjuttua tärkeimmät rikkakasvit vehnä-, ruis- ja ruisvehnäpelloilta. Broadway tehoaa erinomaisesti esimerkiksi moniin heinämäisiin rikkakasveihin kuten juolavehnä, hukkakaura ja luoho, sekä tärkeimpiin leveälehtisiin rikkakasveihin kuten muun muassa saunakukka, matara, savikka, vesiheinä, pillike ja orvokki. Se tehoaa erittäin hyvin myös esimerkiksi syysitoiseen saunakukkaan.


Lisätietoja tuotteesta

Käyttö

Broadway on varmatoiminen ja soveltuu erittäin hyvin syysvehnän ja rukiin rikkakasvien torjuntaan. Broadway torjuu kaikki syysviljojen merkittävät rikkakasvit tehokkaasti mm. syysitoiseen saunakukkaan teho on erinomainen. Broadwayn ruiskutuslämpötila on myös joustava: +5-20°C. Käyttö voidaankin aloittaa aikaisin keväällä, kun rikat ovat itäneet ja kasvussa sekä maaperän lämpötila ylittää +6°C.

Broadway soveltuu myös erinomaisesti kevätvehnän rikkakasvien torjuntaan. Sillä saadaan erittäin hyvät tehot kevätvehnän pahimpiin leveälehtisiin rikkakasveihin mutta myös esimerkiksi hukkakauraan ja juolavehnään. Broadway pitää juolavehnän erinomaisesti kurissa kasvukauden aikana ja lopullinen teho juolavehnään saadaan puinnin jälkeisellä glyfosaattiruiskutuksella.

Broadway puhdistaa lohkon niin heinämäisistä kuin leveälehtisistäkin rikkakasveista tehokkaasti.

Mikäli halutaan tehostaa kasvunsäädevaikutusta Broadwayhin voidaan sekoittaa CCC:tä pienin hyväksytty annos, silloin kun viljelykasvit ovat hyväkuntoisia ja hyvässä kasvussa. Käytettäessä suurempia annoksia tai muita kasvunsääteitä, käsittelyjen välillä on suositeltavaa pitää 7 päivän tauko.

Broadwayn kanssa tulee aina käyttää Dassoil kiinnitettä. Dassoilin määrää voi säätää käytetyn vesimäärän mukaan. Kun vettä on alle 100 l/ha, Dassoilia lisätään 0,25 l /ha. Kun vettä on yli 100 l/ha, Dassoilia lisätään 0,5 l/ha.

 

 

 


Viljelykasvit

Ruis

Ruisvehnä

Vehnä

Tekniset tiedot

Tehoaineet:
68,3 g/kg pyroksulaami + 22,8 g/kg florasulaami

Pakkauskoko:
1 kg

Formulaatio:
WG

Suositellut käyttömäärät:
Syysvehnä, ruis, ruisvehnä: 165-220 g/ha + Dassoil 0,5 l/ha

Kevätvehnä: 150 g/ha + Dassoil 0,5 l/ha

Käyttöaika:
Syysvehnä, ruis, ruisvehnä: BBCH 20-39
Kevätvehnä: BBCH 20-32

Vesimäärä:
100-300 l/ha.

Kiinnite:
Käytetään aina yhdessä Dassoil kiinnitteen kanssa (0,5 l/ha)

Sateenkesto:
1 tunti

Ruiskutusolosuhteet:
+5°C – 20°C. Vältä käsittelyä hyvin kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa tai ennen hallayötä.

Rajoitukset:
Ei saa käyttää pohjavesialueilla.

Ei peräkkäiskäytön rajoitusta.

Broadway ei rajoita seuraavan viljelykasvin valintaa ja käsittelyn jälkeen samalla lohkolla voidaan viljellä myös syysöljykasveja.

Etäisyys vesistöistä 3 m

Tankkiseokset:
Broadwayta ei saa sekoittaa tuotteiden kanssa, jotka sisältävät fenoxaproppi-p-etyyliä, suositeltava ruiskutusväli näihin valmisteisiin on vähintään 14 päivää. Broadwayta ei saa käyttää tuotteiden Bumper 25 EC2/Tilt 250 EC:n kanssa tankkiseoksena. Broadwayta ei saa ruiskuttaa vioitusvaaran takia nestemäisten typpilannoitteiden kanssa tankkiseoksena.

Broadway-valmistetta ei yleensä suositella käytettäväksi kasvunsääteiden kanssa. Syysviljoilla ja kevätrukiilla voidaan kuitenkin käyttää klormekvattikloridivalmisteen alinta suositeltua määrää tankkiseoksena. Suositeltava ruiskutusväli muihin kasvunsääteisiin tai korkeampaan klormekvattikloridivalmisteen määrään on vähintään 7 päivää.

Tutustu huolellisesti etikettiin ennen käyttöä.

Jälleenmyyjä

Broadway:n löydät Viljelijän Avena Bernerin valikoimasta: https://viljelijanberner.fi/kasvinsuojeluaineet/rikkakasviaineet/rikkakasviaineet-kevatvilja/broadway-1kg.html

Tehotaulukko

  Broadway
  Kevätvehnä Syysvehnä, ruis, ruisvehnä  
Rikkakasvi 150 g/ha 165 g/ha 220 g/ha
Juolavehnä (X) (X) X
Luoho X X X
Kylämaltsa X X X
Hukkakaura (X) - X
Ruiskaunokki - X X
Lutukka X X X
Jauhosavikka X X X
Peltoemäkki - - X
Kirjopillike X X X
Karheapillike X X X
Kierumatara X X X
Peltomatara X X X
Punapeippi - - X
Linnunkaali X X X
Saunakukka Peltosaunio X X X
Pihasaunio X X X
Peltolemmikki X X X
Pihatatar X X X
Kiertotatar X X X
Ukontatar X X X
Peltovillakko X X X
Rikkasinappi X X X
Peltovalvatti - X X
Peltohatikka X X X
Pihatähtimö X X X
Peltotaskuruoho X X X
Peltotädyke - X X
Ketotädyke - X X
Pelto-orvokki (X) X X