SILA-BAC® Stabilizer 11A44

SILA-BAC® Stabilizer 11A44 on Pioneerin rekisteröityyn Lactobacillus buchneri ‑kantaan perustuva säilörehun biologinen säilöntäaine. Se tunnetaan jo tuotteena, joka parantaa luotettavasti monenlaisten säilörehujen aerobista stabiiliutta. Tuote sopii esimerkiksi korkean kuiva-ainepitoisen nurmi-, kokovilja- ja maissisäilörehun tekoon.

SILA-BAC® Stabilizer 11A44 säilyttää rehun ravitsemuksellisen laadun vähentämällä pilaantumista ja lämpenemistä aiheuttavista mikrobeista johtuvaa ravinnehävikkiä. 

Vesiliukoinen tuote, sopii käytettäväksi Pioneer Appli-Pro®‑pienannostelijoiden tai suurempia vesimääriä käyttävien annostelijoiden kanssa

Käyttökohteet: 

  • Esikuivatusajan ollessa pitkä
  • Nurmisäilörehulle, jonka kuiva-ainepitoisuus on yli 40% ja halutaan ainoastaan estää homeiden ja hiivojen kasvua sekä jälkilämpenemistä
  • Hevosten kuivaheinälle, jonka kuiva-aine % on korkea
  • Murskevilja, puintikosteus alle 25%

 

Edut:

  • Parantaa aerobista stabiiliutta -> vähemmän kuiva-ainehävikkiä sekä vähentää huomattavasti jälkilämpenemistä
  • Säilörehu pysyy raikkaampana ja viileämpänä varastoinnin ja ruokinnan aikana
  • Turvallinen biologinen ratkaisu ruokintavaiheen säilyvyysongelmiin
  • Säilörehu säilyy erittäin hyvin, joten ravintoarvo pysyy suurena 

 

Näin SILA-BAC® Stabilizer 11A44 toimii:

Homofermentatiiviset maitohappobakteerit muuttavat sokereita maitohapoksi säilönnän aikana, kun taas heterofermentatiiviset bakteerit (SILA-BAC® Stabilizer 11A44) tuottavat maitohapon lisäksi hieman etikkahappoa, propyleeniglykolia ja hiilidioksidia. Säilörehun maltillinen etikkahappopitoisuus vähentää hiivojen ja homeen kasvua rehun syöntiä heikentämättä. Rehun aerobinen stabiilius paranee eli rehumassan altistuessa hapelle sen lämpötila ja kuiva-ainepitoisuus pysyvät stabiilina pidempään.

Lähde: Pioneer-säilörehukokeet

Käsittelemättömiin verrannesäilörehuihin verrattuna SILA-BAC® 11A44 ‑säilöntäaineella käsiteltyjen säilörehujen stabiilius oli vähintään 4 vrk parempi. 


Lähde: Pioneer-säilörehukokeet, Honig-malli

 

Bakteerikannat:

LN 4637 Lactobacillus buchneri, 100 %