SILA-BAC® Stabilizer 11A44

SILA-BAC® Stabilizer 11A44 on erikoistuote karkeille ja kuiville säilörehuille, kuivaheinälle sekä hevosheinien säilöntään. Stabilizer soveltuu säilöntään silloin, kun kuiva-aine on yli 40%, eikä pH:n voimakasta laskua tarvita.

Stabilizer on täysin heterofermentatiivinen tuote ja se koostuu patentoiduista Lactobacillus buchneri -kannoista, jotka tuottavat hallitusti mm. etikkahappoa ja propyleeniglygolia. Ne estävät tehokkaasti homeiden ja hiivojen kasvua sekä jälkilämpenemistä. Stabilizerin bakteerit aktivoituvat, kun alkuvaiheen maitohappokäyminen on päättynyt, joten kannattaa odottaa kuusi viikkoa rehunteon jälkeen ennen rehun syötön aloittamista.

SILA-BAC® Stabilizer 11A44 säilyttää rehun ravitsemuksellisen laadun vähentämällä pilaantumista ja lämpenemistä aiheuttavista mikrobeista johtuvaa ravinnehävikkiä. 

Vesiliukoinen tuote, sopii käytettäväksi Pioneer Appli-Pro®‑pienannostelijoiden tai suurempia vesimääriä käyttävien annostelijoiden kanssa

Käyttökohteet: 

  • Kuiva-ainepitoisuus yli 40%
  • Kuiva- ja hevosheinälle
  • Erittäin kuiva säilörehu, jossa ei tarvetta pH:n laskulle
  • Kuivan viljan murskesäilöntään

Edut:

  • Parantaa aerobista stabiiliutta -> vähemmän kuiva-ainehävikkiä sekä vähentää huomattavasti jälkilämpenemistä
  • Säilörehu pysyy raikkaampana ja viileämpänä varastoinnin ja ruokinnan aikana
  • Turvallinen biologinen ratkaisu ruokintavaiheen säilyvyysongelmiin
  • Säilörehu säilyy erittäin hyvin, joten ravintoarvo pysyy suurena 

 

Näin SILA-BAC® Stabilizer 11A44 toimii:

Homofermentatiiviset maitohappobakteerit muuttavat sokereita maitohapoksi säilönnän aikana, kun taas heterofermentatiiviset bakteerit (SILA-BAC® Stabilizer 11A44) tuottavat maitohapon lisäksi hieman etikkahappoa, propyleeniglykolia ja hiilidioksidia. Säilörehun maltillinen etikkahappopitoisuus vähentää hiivojen ja homeen kasvua rehun syöntiä heikentämättä. Rehun aerobinen stabiilius paranee eli rehumassan altistuessa hapelle sen lämpötila ja kuiva-ainepitoisuus pysyvät stabiilina pidempään.

Lähde: Pioneer-säilörehukokeet

Käsittelemättömiin verrannesäilörehuihin verrattuna SILA-BAC® 11A44 ‑säilöntäaineella käsiteltyjen säilörehujen stabiilius oli vähintään 4 vrk parempi. 


Lähde: Pioneer-säilörehukokeet, Honig-malli

 

Bakteerikannat:

LN 4637 Lactobacillus buchneri, 100 %