Käyttö
1. Helppo säilyttää ja varastoida
- Tuote on kuivapakastettua, elävää bakteeria:
- Jokaisesta pakkauksesta löytyy pakkauspäivä sekä viimeinen käyttöpäivä
- Avaamattomat pakkaukset säilytetään ja varastoidaan alle 20° C ja poissa suorasta auringon valosta.
- Avattu pakkaus sekä veteen sekoitettu tuote voidaan säilyttää
- Jääkaapissa 1 viikon ajan
- Pakastimessa 1 vuoden ajan
2. Helppo käyttää
- Käytä kädenlämpöistä vettä (noin 15-20° C) ja laita esisekoitusastiaan
- 50 t pakkaus sekoitetaan 0,5 l vettä
- 250 t pakkaus sekoitetaan 2,5 l vettä
- Kaada säilöntäaine esisekoitusastiaan ja sekoita ravistamalla. Sekoita kunnes rakeet ovat sulaneet
- Sekoita kerrallaan vain määrä mikä tarvitaan seuraavan 24 tunnin kuluessa
- Mikäli tuotetta jää yli, säilytä valmis seos jääkaapissa (7 päivää) tai jäädytä
- Sulata jäädytetty, valmis seos lämpimässä vedessä hyvissä ajoin ennen käyttöä
- Kuten tavallista puhdista annostelija huolellisesti työn loputtua ja aina päivän päätteeksi
3. Käytä annostelussa oikeaa käyttömäärä per rehutonni
- Varmista oikea annostelumäärä säilöntäainetta/rehutonni
- Mikäli SILA-BAC® tuotteiden annosteluohjeita noudatetaan niin käyttömäärällä saadaan 100.000 lisääntyvää yksikköä bakteeria per gramma tuoretta säilörehua maailmanlaajuisten standardien mukaan
- Varmista oikea käytettävä vesimäärä annostelijasi käyttöohjeesta ja sekoita esiseos säilöntäainetta oikeaan vesimäärään. Pioneerin valmistamia annostelijoita käytettäessä voidaan käyttää alhaisimmillaan jopa vesimäärää 10 ml/tn
4. Säilörehun laatuun vaikuttaa myös
- Sadonkorjuun oikea ajoitus
- Auman ja siilon huolellinen tiivistäminen
- Oikeanlainen siilopeite ja reunamuovit
- Riittävä painotus
- Pidä siilo suljettuna 8 viikkoa ennen avaamista, jotta käymisprosessi ehtii vakiintua.
- RAPID REACT® -tekniikkaa käytettäessä avaaminen on mahdollista kahden viikon kuluttua säilörehun korjuun jälkeen