SILA-BAC® Stabilizer 11A44

SILA-BAC® Stabilizer 11A44 on Pioneerin rekisteröityyn Lactobacillus buchneri ‑kantaan perustuva säilörehun biologinen säilöntäaine. Se tunnetaan jo tuotteena, joka parantaa luotettavasti monenlaisten säilörehujen aerobista stabiiliutta. Tuote sopii esimerkiksi korkean kuiva-ainepitoisen nurmi-, kokovilja- ja maissisäilörehun tekoon.

SILA-BAC® Stabilizer 11A44 säilyttää rehun ravitsemuksellisen laadun vähentämällä pilaantumista ja lämpenemistä aiheuttavista mikrobeista johtuvaa ravinnehävikkiä. 

Vesiliukoinen tuote, sopii käytettäväksi Pioneer Appli-Pro®‑pienannostelijoiden tai suurempia vesimääriä käyttävien annostelijoiden kanssa

Käyttökohteet:

  • Maissisäilörehulle, jonka kuiva-ainepitoisuus on yli 40% ja halutaan ainoastaan estää homeiden ja hiivojen kasvua sekä estää jälkilämpenemistä

 

Edut:

  • Parantaa aerobista stabiiliutta -> vähemmän kuiva-ainehävikkiä sekä vähentää huomattavasti jälkilämpenemistä
  • Säilörehu pysyy raikkaampana ja viileämpänä varastoinnin ja ruokinnan aikana
  • Turvallinen biologinen ratkaisu ruokintavaiheen säilyvyysongelmiin
  • Säilörehu säilyy erittäin hyvin, joten ravintoarvo pysyy suurena ja rehunsyönti paranee 

 

Näin SILA-BAC® Stabilizer 11A44 toimii:

Homofermentatiiviset maitohappobakteerit muuttavat sokereita maitohapoksi säilönnän aikana, kun taas heterofermentatiiviset bakteerit (SILA-BAC® Stabilizer 11A44) tuottavat maitohapon lisäksi etikkahappoa, propyleeniglykolia ja hiilidioksidia. Säilörehun suurempi etikkahappopitoisuus vähentää hiivojen ja homeen kasvua, mikä saa aikaan merkittävän jälkilämpenemisen vähenemisen rehuarvoja tai syöntiä heikentämättä. 

 

Lähde: PIONEER SEMENCES, INRA duPIN ja dBVib Consulting, julkaisematon

Käsittelemättömiin verrannesäilörehuihin verrattuna SILA-BAC® Stabilizer 11A44 ‑säilöntäaineella käsiteltyjen säilörehujen stabiilius oli vähintään 4 vrk parempi. 

Lähde: Viralliset kokeet, Saksa

 

Bakteerikannat:

LN 4637 Lactobacillus buchneri, 100 %